Wpływ zmian technologicznych na strukturę produkcji i zatrudnienia.
Winorośl, którą od Starożytności pielęgnowano w Europie, i która z Europy została przeszczepiona na inne kontynenty do wytwórczości wina jest Vitis vinifera. Ma wiele odmian, które mają duże znaczenie w rolnictwie, oraz dzielą się na te, które są przeznaczone do wytwórczości winogron do spożycia oraz do tych, z jakich będzie się wyrabiać wino. Powiada się, że istnieje około 5 tysięcy odmian Vitis vinifera na świecie, niemniej jednak niesłychanie trudno ją spotykać w stanie dzikim – wina. Niektórzy myślą, że wyginęła. Niekiedy ta sama nazwa jest stosowana do opisywania dwóch rozmaitych gatunków winogron. W ten sposób mówi się, jakby chodziło o różne odmiany Riesling niemiecka i włoska. W pewnych momentach jedna odmiana jest znana pod przeróżnymi nazwami nawet w tym samym języku bądź też w tym samym kraju. Winogrono jest istotnym elementem, z którego ostatecznie wyrabiać się będzie wino. Winogrono, które produkuje wino należy do rodziny biologicznej słynnej, jako vitacea, która jest podziałem roślin z tendencją do wznoszenia się po ciągle korzystających z naszej oferty przestrzeniach.
1. Subskrybuj
2. Triki
3. FAQ
4. Aktualności
5. Kontakt